06 October 2012

kami dah kahwinlah - novel pilihan
"jaga adik sepupu ni, macam jaga adik sendiri. tak boleh terlebih, tak boleh terkurang. pegang adat keluarga kita. adat turun temurun kita..." - nenek saripah

siapa kata berkahwin tak perlu restu, tak perlu persetujuan keluarga? taqib aryan dan sara cempaka. dua orang sepupu yang saling jatuh cinta. padahal pada zaman kanak-kanak, mereka lansung tidak bertegur sapa dan hanya jeling-jeling. tapi apabila keduanya dapat melanjutkan pelajaran di pusat pengajian yang sama, hubungan mereka menjadi makin mesra.

akhirnya mereka memutuskan untuk bernikah secara rahsia. rahsia yang disimpan dari london terbongkar apabila elman amar dan mak su mimie dapat mencium hubungan sebenar mereka berdua.

"kak sara suka abang?" - Muhamad Elman Amar
"petang semalam, mak su nampak kau orang berdua kat tepi tasik. betulkan itu kau orang?" - mak su mimie
"hari ni jangan tayang senyum sangat.. nanti makcik habibah dengan anak dia terpikat habis..." - sara Cempaka
"bimbang ke? kalau macam tu, sara janganlah tinggal suami tersayang ni sorang sorang. ada yang nak menempel karang." - raqib aryan

adakah rahsia hubungan mereka mampu diterima oleh keluarga terutama nenek saripah? rahsia perkahwinan mereka akan terbongkar dalam... kami dah kahwinlah!bagi dida tajuk novel ni kurang menariklah macam tak berapa nak komersial sangat.. jalan cerita not bad tapi  ada part macam lebih kurang sama dengan beberapa novel laen yang dida pernah baca sebelum ini..
pastu konflik yang digambarkan kurang menyentuh kalbu.. cover novel menarik.. tapi agak berbaloilah jika nak memberli dan membaca..

komen ikhlas dari pandangan pembaca!

eh lupa nak letak photo yang dibayangkan pulak.. haha

sara Cempaka - shera aiyub
raqib aryan - zahiril adzimnenek saripah - maimum mutalib ( suka sangat dia ni!!!)


maksu mimie - hanes suraya


selamat membaca semua!   :)

No comments:

Post a Comment