30 December 2010

ini cerita slipper dan nasi ganja

kejadian yang aku nak share neh berlaku beberapa hari yang lepas.
lepas kelas, tapi sebenarnya selepas kelas yang dibatalkan setelah menunggu hampir sejam

dalam pukul 2 dengan menaiki scooter kesayangan aku dan farzana berhenti di tepi jalan untuk membeli nasi ganja. u ol tahu tak nasi ganja tu cenggane? ha?? tak tahu meh sini nak story. if ada yang tahu ko diam!

ok kawan-kawan. nasi ganja tu murah taw. rm2.50 ada nasi yang banyak(kalau aku makan mesti tak pernah habes) bersama seketul ayam yang boleh tahan besar. makan mesti puas hati. student sangat suka nasi ganja. makcik or abang-abang yang jual nasi ganja akan tersenyum gembira dan bangga terutama pada hujung-hujung sem.


inilah rupanya nasi ganja

berbalik kepada cerita sebenar, semasa aku beratur nak membeli nasi tu. ada abang yang agak kacak kat depan sedang membeli. so, aku pon sabar jek la. sedang bersembang dengan wani yang nak beli jugak (farzana tunggu jek kat scooter sebab dia malas nak line up.) aku tetiba menggangkat kaki dan SUDDENLY!!!!!!!!!!!!!!! slipper aku terpelanting kesisi. OMG!!!!!
jarak terpelanting tu bukan dekat ye tuan2 dan puan2. jaraknya hampir 5 meter dari tempat kejadian. malu weyh... abang2 tu semua tengok dan senyum2.

haha!! tahniah shazida. berjaya memalukan diri anda disitu.
apalagi terus amik slipper dan berjalan dengan penuh gaya kearah farzana pakai helmet dan paksa farzana pergi beli. aku buat buat tengok hanphone and control muka like nothing happen.
after beli terus balik rumah. odw tu apo lagi.. gelak sampai pecah perut.

29 December 2010

saya tak sabar!

wahai incik PTPTN. bile nak jengah my account ha?
my purse dah makin nipis nie.

my mind and nafsu makin melonjak-lonjak nak beli itu ini.
nak pergi sana sini.
tapi kekangan nya andalah incik PTPTN!!!
cepatlah jengah.
saya dah tak sabar ni.

23 December 2010

sape nak roomate ngan aku??

almost sebulan jek lagik...

mengikut life planning aku masa sekolah menengah dulu, ada la tyme tu umur aku 16-17 tahun
aku nak kawen masa umur aku 24. nak ada anak dalam umur 26. ekonomi mesti dah stabil masa aku 23-24.

wah!!! sekarang macam mana??
next month aku akan masuk 24. what??? 24 owkeyh!!
dah tua dah weyh.. lagi satu, life planning aku kena ubah totally. semua tak tercapai lagi nie. ekonomi compem la tak stabil kan.. study pon belom habes lagi. next year baru habes. InsyaAllah. harap dipermudahkan.

bab kawen pon sama, kena ubah jugak. calon roomate pon tatau kat mana. tak jumpa-jumpa pon lagi. ada sesiapa yang nak jadi roomate aku tak?? kosong lagi nie. cepat. mintak borang.
chop2!!!!!!!!

aku nak lelaki jek taw.. haha!

02 December 2010

lepas final, ramai akan ..........................


Tidur sepuasnya konon nak cover balik tidur yang tak cukup tyme study week. Tapi aku bukan tak cukup tidur terlebih tidur adalah. Haha! Ada jugak yang cakap tidor sebab nak bagi otak rest after berhempas pulas untuk exam.


anda bole tidur macam ni jika anda fikir bole lulus dengan jayanya iaitu anda yakin 4 flat. kalo tak, jangan harap ok.

Tengok wayang and maen bowling beramai ramai. Ni yang agak best bagi aku la. Bole gelak puas-puas macam bowling tu kita yang punya.ahakz!! semalam (1.11.2010) kami pegi maen boling sampai tempat yang keluar bola tu – ntah apo la namanye- berasap and berbau hangit. Cuba korang bayangkan weyh apa reaksi kami. Macam OMG!!!!! Kami HOT sangat ke sampi berasap. Laalallala~ keadaan menjadi kelam kabut seketika. So aku just undur belakang rilex jek kat tepi buat2 mcam xde mende yang berlaku. Padahal tengah pikir sebab musabah asap keluar. After semua dah setel terus sambung maen. Aku kalah!!!!!! The end of story. Kalau menang mau nak cerita lagi kan… hahahhaha~

nampak mcam hebat kan?? kan?? jawab YA!!
owkeyh tQ.

dDating. Ini ditujukan kepada sesapa yang ada kapel. Tapi untuk ang dida, jangan mimpi!!! Ang nak p dating dengan sapa?? Cuba habaq mai. Urmmmmmm…… xde jawapan kan. Ha! Sudah. Buat aktiviti laen.

4.Baca novel and blogwalking. Ini untuk sesapa yang berminat sahaja owkeyh. Kalau aku, both aku suka. Tapi untuk kali ini xde novel yang baru so aku blogwalking jek la. Besh jugak. baring atas katil sambil membela lemak-lemak yang sedia ada .

30 November 2010

ashiteru lirik


Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana

Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan

walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru

hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa ghairah
kumohon kau kembali

.

..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
jeng...jeng..jeng...
konon2 cinta jarak jauh la kan...
haha!

.
.
.

.
.
.

..

dengan yang sorang ni pon aku bercinta gak.
memang jarak jauh betul la neh.
lallalalla~





29 November 2010

yang kita selalu vs yang harus tahu

YANG KITA SELALU...

Ya Allah Ya Tuhanku, aku bukanlah hambaMu yang tidak menjalankan perintahMu. Aku bersolat, Ya Allah. Aku juga berpuasa, Ya Allah. Aku cuba mendekatiMu tapi mengapa Kau masih mengujiku dengan ujian ini, Ya Allah? Apa maksud disebalik ujianMu ini, Ya Allah?


YANG HARUS TAHU...

"Patutkah manusia menyangka bahawa mereka akan dibiarkan dengan hanya berkata: Kami beriman, sedang mereka tidak diuji (dengan sesuatu cubaan)? Dan demi sesungguhnya! Kami telah menguji orang-orang yang terdahulu daripada mereka, maka (dengan ujian yang demikian), nyata apa yang diketahui Allah tentang orang-orang yang sebenar benarnya beriman dan nyata pula apa yang diketahuiNya tentang orang-orang yang berdusta."

~ Al Ankaabut: 2-3 ~


YANG KITA SELALU...

Saat ini tiada seorang pun mahu membantuku, Ya Allah. Aku keseorangan, Ya Allah. Aku kebuntuan, Ya Allah. Aku kesedihan, Ya Allah. Apa yang harus kulakukan, Ya Allah? Katakanlah...


YANG HARUS TAHU...

"Cukuplah bagiku Allah (yang menolong dan memeliharaku), tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia; kepadaNya aku berserah diri dan Dialah yang mempunyai Arasy yang besar."

~ At Taubah: 129 ~


YANG KITA SELALU...

Ya Allah, sesungguhnya Kau Maha Berkuasa, Ya Allah. Mengapa tidak Kau sahaja yang memperbetulkan keadaanku ini, Ya Allah?


YANG HARUS TAHU...

"Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri"

~ Ar Ra'd: 11 ~


YANG KITA SELALU...

Akan tetapi aku sudah lakukan begini dan begitu, namun mengapa ianya tidak seperti yang ku harapkan, Ya Allah? Mengapa tidak seperti yang ku impikan, Ya Allah? Engkau mengetahui bahawa aku suka itu dan ini manakala benci itu dan ini. Namun mengapa Kau tidak membantuku, Ya Allah?


YANG HARUS TAHU...

"Boleh jadi sesuatu yang kamu benci itu amat baik untuk kamudan boleh jadi sesuatu yang kamu sukai pula amat buruk untuk kamu. Allah Mengetahui sedangkan kamu tidak mengetahui"

~ Al Baqarah: 216 ~


YANG KITA SELALU...

Namun aku melihat ujianMu ini terlalu besar, Ya Allah. Terlalu berat untuk ku hadapi. Adakah Kau patut membebaniku dengan ujian seberat ini sedangkan Kau Maha Adil, Ya Allah?


YANG HARUS TAHU...

"Allah tidak memberati seseorang melainkan apa yang terdaya olehnya."

~ Al Baqarah: 286 ~


YANG KITA SELALU...

Kini aku hanya mampu menangis kerana kesedihan ini, Ya Allah. Aku menjadi putus asa, aku hilang daya, aku kini tidak lagi bernilai di mata dunia, Ya Allah. Sekiranya aku tidak kisah pandangan mata dunia dan hanya mengharapkan namaku disebut-sebut penduduk langit, bagaimanakah caranya Ya Allah?


YANG HARUS TAHU...

"Dan janganlah kamu merasa lemah, dan jangalah kamu berdukacita (terhadap apa yang menimpa kamu), padahal kamulah orang-orang yang tertinggi jika kamu orang-orang yang (sunguh-sunguh) beriman"

~ Ali 'Imran: 139 ~


YANG KITA SELALU...

Adakah masih ada jalan keluar bagiku, Ya Allah? Apakah jaminanMu pada hambaMu yang lemah, sedih dan kesempitan ini, Ya Allah?


YANG HARUS TAHU...

"Sesiapa yang bertakwa kepada Allah (dengan mengerjakan suruhanNya dan meninggalkan laranganNya), nescaya Allah akan mengadakan baginya jalan keluar (dari segala perkara yang menyusahkannya) , serta memberinya rezeki dari jalan yang tidak terlintas di hatinya dan (Ingatlah), sesiapa berserah diri bulat-bulat kepada Allah, maka Allah cukuplah baginya (untuk menolong dan menyelamatkannya) . Sesungguhnya Allah tetap melakukan segala perkara yang dikehendakiNya. Allah telahpun menentukan kadar dan masa bagi berlakunya tiap-tiap sesuatu."

~ At-Thalaq: 2- 3 ~


YANG KITA SELALU...

Kini hatiku bertambah tenang, Ya Allah. Namun berapa lama harus aku memerangi kesukaran ini, Ya Allah? Adakah ianya akan berlarutan hingga akhir hayatku, Ya Allah?


YANG HARUS TAHU...

"Oleh itu, maka (tetapkanlah kepercayaanmu) bahawa sesungguhnya tiap-tiap kesukaran disertai kemudahan. Oleh itu, maka (tetapkanlah kepercayaanmu) bahawa sesungguhnya tiap-tiap kesukaran disertai kemudahan"

~ Al-Insyirah: 5-6 ~




Alhamdulillah. Aku yakin dengan KalamMu, Ya Allah. Akan ku hadapi ujian hidup ini dengan hati yang berlapang dada. InsyaAllah...

So,in time of difficulties, do not say "Ya Allah, i've got big problem", instead, "Hey problems, I have the Almighty God (ALLAH) and everything's gonna be alright"... Insha'Allah



sayang awak!

over la awak ni.
haha!
sikit2 sudah la.
takyah nak lebih-lebih.
saya bukan tak suka
tapi saya rimas lah.
tapi awak mesti suka kan
cenggane eh?
saya bukan apa.
saya sayang awak
saya taknak orang tak suka awak
saya tak suka bila ada yang tak suka awak
awak tayah over dah eh lepas ni
biasa biasa dah la eh.
awak jangan salah paham tau.
sayang awak!!!!!!!!!!!



27 November 2010

5 DON'T SLEEP WITH

1 - DON'T SLEEP WITH WATCH
Watches can emit a certain level of radioactivity. Though small, but if you wear your watch to bed for a long time, it might have adverse effects on your health.

2 - DON'T SLEEP WITH BRA
Scientists in America have discovered those that wear bras for more than 12 hours have a higher risk of getting breast cancer. So go to bed without it.

3 - DON'T SLEEP WITH PHONE
Putting the phone beside your bed or anywhere near you is not encouraged. Though some of us will use phones as alarm clocks, but please put the phone as far as possible. Scientists have proved that electrical items including mobile phone and television sets emit magnetic waves when used. These waves can cause disruptions to our nervous system. Therefore if you need to put your mobile phone near you, switch it off first.

4 - DON'T SLEEP WITH MAKE UP
People who sleep with make up might have skin problems in the long run. Sleeping with make up will cause the skin to have difficulty in breathing and problem in perspiring. You will also need a much longer time to go into deep sleep.

5 - DON'T SLEEP WITH OTHERS' WIFE / HUSBAND
You may never wake up again. : )

bagaikan bidadari

Bagai sebuah cerita aku dan dia

Bermula hanya matanya yang mempersona

Dia membuatkan hari-hariku

Bagai sempurna tiada celanya

Malam ku gelisah siang ku bertanya

Jika kau tak bersama

Hadirmu bagaikan bidadari

Melengkapkan langkahku yang terhenti

Kaulah permaisuri gelap dunia tanpamu

Umpama nafasku kan berhenti

Jika kau hilang dalam hidup ini

Percayalah kasih cintaku padamu

Tak pernah hilang

Tak akan pergi

kita kan terus bersama

Bukan untuk seketika tapi untuk selama-lama

Jangkauan kasih kita hingga ke akhirnya

Hidup kita bagai di syurga

Tak pernah hilang

Tak akan pergi

Tetap di hatiku

Kekal di hatiku

Hanya kamu

Tetap di hatiku

Tetap di hatiku


spesel for my mum and dad. luv uols.. muaxxxxx!!!!!!

26 November 2010

tambah tolah darab bahagi semua ada

22.11.2010

tok tersayang pergi meninggalkan kami 1 family untuk selamanya. (Al-fatihah)

semoga ditempat bersama orang2 beriman. amin~

aku tak bersamanya tyme tu. ada kat uni coz tengah final exam.

last aku jumpa dia masa raya haji haritu.

aku dapat berita ni tyme makan kat gerai. my Sis yang call bagitaw.

sedih sangat tapi aku bukan yang jenis nanges depan orang. huhu

so my fren sume pelik coz aku memang nampak cool je tapi kat dalam hampa tatau weyh. huhu.

petang almost 5pm aku sampai kampung even parent aku tak bagi balik aku degil nak balik jugak. iyela esok aku ada paper final kan. pagi pulak tu. tapi xpe, aku takesah. thanx to my fren (zana, hazirah and wani) yg teman kan aku balik. balik semula ke uni almost 10 malam dah. mandi dan terus sambung stady even perasaan tyme tu ingat kat rumah and badan agak letih. tapi kena go on jugak. go dida.

23.11.2010

my first paper for final year. built environment (9 am). habes jek terus lega walaupun tak dapat menjawab dengan jayanya. tabole nak hepi lagi. baru first paper ye dida oiii.. jangan nak bahagia sangat. balik jek rest sat terus sambung stady for next paper. macam hebat kan. haha.next mission plez

24.11.2010

my second paper. statistik for engineers(830pm). untuk pertama kali paper final malam. tak rasa macam final exam sangat la. buka jek soalan terus buat soalan target bole jawab. kuang3~

mode: bole ni... next buka soalan selebihnya.. what the??????? soalan apakah ini. tatau buat weyh. aku pon apa lagi. goreng la apa yang patut dengan masuk bahan bahan yang aku tak sure pon betol ke tak. janji paper aku tak kosong. haha. lepas jek hantar paper terus toleh kiri kanan. busy tanya weyh ampa bole buat tak. ramai kata tak bole. siap ada yang target nak kena repeat sem depan pon ada. what?? aku tamo repeat~~~ baliknyeh singgah makan gerai tepi jalan. sampai rumah pon almost 1. nak tido~ tapi tabole esok still ada paper ye kawan-kawan.

terus membaca dan menghafal apa yang patut. mata dah tak tahan 3++ am aku pon tido kat luar bersama hazirah. dalam pukol 5 bangun sambung study. hebatkan. haha

25.11.2010

thinking skill (9am) pergi exam dengan mata yang tak cukup tido. haha~ luar dewan start bergelak dah sambil konon-konon hafal last minit haha. paper ni memang best la menggoreng. kalo hampa suma tengok memang tergugat la. tapi aku sendiri pon tatau apa yang aku tulis panjang2. macam buat karangan pon ada gak. lallalalla~

balik nyeh terus cover tido sampai dah tak ingat dunia. bangun petang terus blur. haha.

next paper on 30. so sempat la rest sat. then nak sambung stady balik.

gud luck ye sume.

11 November 2010

Mimpi Yang Mati - Bliz

Tak sengaja genggaman ku terbuka
Lantas ku gapai bintang yang berjuta
Bintang yang ku impikan menerangi
Takkan ku biarkan berlalu pergi

Andai benar kau menjadi milikku
Mencintaimu menjadi sukmaku
Namun jika hadirmu satu mimpi
Aku rela tidur sepanjang hari

++ Ku tunggu mentari di hujung siang
Tak ku sangka awan hitam menjelang
Sumpahku jadi tak pasti
Nyatalah mimpi
Mimpi yang mati

Genggaman tanganku terbuka sepi
Mendamba dirimu satu ilusi
Bintang yang ku gapai tak berpanjangan
Hadirmu di dunia hanya pinjaman

Ulang ++

lagu nie seriusly lagu lama. tapi aku baru dgr. so baru bagi aku.. besh2!!

10 November 2010

aktiviti study week yang tak berapa study :P


main masak jom!!! serupa zaman hingusan dulu. zaman tak fikir apa. zaman fikir main,makan ,tidur. lain hal aku tak kisah. zaman hepi selalu. sedih muncul bila sakit dan tak puas hati. hello shajida!!! sekarang ni umur anda 23 owkeyh!!! study week pulak tu. nak maen lagi. tapi incik hati kata main ni ada faedah apa. bole kenyang. hehe. jom!!! tengok aktiviti shajida bersama rakan-rakan merangkumi wani keding and farzana.

sila lihat muka shajida tembun yang tak sabau dengan makan didepan.
nyum333~~~~~~



menu:: atas kiri. nasi gorg udang org sakit * just nasi,perencah,sosej
atas kanan. nasi gorg kampung org tak sakit * nasi,perencah,sosej.ikn bilis,cabai melaka
bawah. sosej, nugget daging. liat sikit ye.
tapi sumenyeh sedap!!



main masak part ni paling besh kerana semuanya hasil tangan sendiri. starting from mancing the puyu. almost 63 ekor semuanya. then, siang ikan.basuh segala *guna tepung okeyh untuk hilangkan hanyir ikan jika tiada asam keping atau cuka dalam simpanan.



shajida seperti mak oarang yang tengah siang ikang untuk anak-anaknya yang berderet2. haha
najib dan wani keding nampak seperti 5 tahun akan datang. hehe. kak dida doakan wani and najib k. hehe



the puyu's sedang beratur mengikut saiz dan berenang didalam kuali..


p/s:: maaf ye gambar puyu yang siap masak (goreng dan sambal keli;sedap!!!) tak sempat di capure kerana shajida terlalu tidak sabar untuk makang sampai terlupa. bila ingat tyme dah half pinggan kosong. so, forget it. teruskan makang. hehe!

08 November 2010

30 Perkara Perempuan Tak Sempat Bagitau Lelaki



1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.


3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).


4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!


6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.


7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akan lakukan apa saja.


8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.


9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.


10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.


11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.


12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.


13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.


14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.


15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.


16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.


17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!


18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.


19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.


20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri.


21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!


22. Satu ucapan 'Hi/Assalamualaikum' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.


23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.


24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.


25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.


26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..


27. Senjata wanita adalah airmata!!


28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya (hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis). Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati. Dengan i! ni dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.


29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya. So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...


30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.


07 November 2010

hobi baru!


dah 2 hari aku tetiba mendapat hobi baru.
2 hari dah aku dop gilo mengai. chop!! 3 hari sebenarnye.
1st dy tu aku p teman jek.2nd day niatnye masih sama smbil dengar radio n konon berkelah ditepi bendang sambil makan bihun free sempena banjir. tapi disebabkan terlalu bosan tunggu budak-budak ni aku pon try la pegang kail tu. macam besh plak. agak lama aku pegang ,tetiba zana n wani dapat ikan. uishhh!!! jelez aku. 'sayang... akak dah bagi makan ni, makan la.. seekor pon jadik la. akak tanak banyak' sejurus selepas aku bersembang dengan ikan-ikan tuh.. dapat ikang!!!!!!!!!!!!!! puyu... ok la tuh kan.haha. keterujaanku meningkat sampai ke otak untuk mengai lagik. tapi dah tak dapat dah. rezeki hanya itu jek. balik malamnye si najib siang ikan dan aku menggorengnya. haha. part ni lawak. riuh 1 dapur kowt aku goreng ikan padahal ikan puyu ngan keli tu baek jek kat lam kuali tu.lalalala!~~~


tipu jek si najib nie,die bukanye dapat pong on 1st day. haha

tadaaaaaa!!!!!!!! hasil hari pertama.

harini turun mancing agik. nampak macam tuah menyebelahi kerana aku orang 1st yang dapat ikan. wahhhh!!! 1 st owkeyh!!!! padahal itulah ikan yg paling kecik yang kami dapat arini. hahahah arini memang aku agak berjaya 6 ekor semuanya. walaupun aku tak penah mengai. najib and wani la paling bnyak . total suma 27 ekor. haha! makan besau kami esok.

rahsia kejayaan mengai 2nd day::tukarlah umpan anda kepada umpan anak tebuan. haha! thanx makcik, coz bagi kami seplastic kecik anak tebuan.

esok ada misi yang perlu diselesaikan.. mengai lagik!!!!!!!