26 June 2011

sepatu versus wanitahye semua..
rasanya ramai wanita yang memang memiliki keghairahan terhadap sepatu. tak kira apa pon jenisnya, terpulang lah kepada minat masing-masing. kalo saya, saya suka peeps toe ataupon wedges tapi memandangkan skop kerja sekarang kurang mengizinkan jadi saya lebih selesa dengan sneakers dan wedges sahaja. sepatu bukan sahaja melindungi kaki tetapi ianya boleh juga menggambarkan si pemakai.. sekali jom kita review...


stilleto atau tumit tinggi
menunjukkan pemiliknya memiliki peribadi yang kuat dan berkeyakinan tinggi.
mereka juga percaya kepada kemampuan diri (confident level yang tinggi la orangnya), sukakan cabaran, tak gentar dengan cabaran hidup dan out spoken.

kalo kita tengok luaran orang yang suka stilleto memang nampak moden, tapi sebenarnya mereka sangat ber pegang teguh dengan nilai tradisi terutamanya dalam rumah tangga. so, maksudnya xde la moden sangat mereka ni.


but
pemiliknya seorang yang sanagt berkeyakinan dan mereka tahu apa yang mereka mahukan dalam hidup ini serta mereka akan berjuang bagi merealisasikan atau mencapai hasrat mereka itu.. mereka berperibadi menarik tertarik kebaabooommm...
mereka bertenaga danberkeinginan tinggi untuk mendalami sesuatu ilmuChristian Louboutin bandage ankle boots greymary-jane
mereka seorang yang teratur dan bersistematik dalam hidup tetapi mereka bukanlah individu yang membosankan kerana mereka adalah wanita yang mempunyai sifat feminin yang kelakar, suka berkawan dan bersantai.
mereka juga bersikap rapi, kemas dan sempurna.

(sorry ye semua readers.. macam ada yang baca jek kan.. hehe
saya dah try searh sepatu mary jane ni.. tapi saya tak tahu macam mana rupanya sepatu yang diberi nama mary jane ni. kalau ada antara anda yang tahu, jgn le segan- segan nak share ye..)


sneakers
penggemarnya dikategorikan sebagai wanita yang tenang dalam menjalani kehidupan.
mereka akan sentiasa tabah dan tenang dalam berhadapan dengan dugaan hidup.
mereka jujur dalam berkata-kata dan seorang yang bersifat humor yang akan menyenangkan orang disekeliling mereka.

Nike Women' s Air Force 1 Premium ' 07classic pumps
ianya merupakan antara sepatu yang wajib bagi golongan profesional.
ini menggambarkan mereka rajin dan bertangungjawab.
mereka mempunyai daya intelektual yang tinggi.
mereka tidak sombong dan amat menyayangi keluarga serta sangat pemurah dah kerana ini mereka mempunyai ramai sahabat.
peep toe
berkeperabadian menggoda
boleh menarik perhatian orang ramai dan seksi
boleh membuatkan semua mata melirik kepada pemakainyajika berada disesuatu majlis..

keghairahan terhadap sepatu bukanlah sesuatu yang aneh, apatah lagi dengan perkembangan fesyen zaman kini dimana sepatu memiliki pelbagai bentuk, corak dan warna. walau bagaimana pun, anda semua mestilah ingat bahawa ikutlah keperluan dan jangan terlalu mengikut keinginan. tepuk hati tanya wallet masing-masing2 comments: